![]() |
pizza |
- obrašno
- voda
- kvasac
- so i secer
- malo masl.ulja
- nadev šunka
- kešap
- kačkavalj
- origano
- slaninica
- salama
- ili sta god želite...zadovoljite svoj ukus
Priprema
Količina je proizvoljna...ali ja recimo da napravim 2 u veličini 32cm koristim oko 2 dl mlake vode, 1/2 kocke kvasca i kaščicu šećera, to lepo zamutimi onda dodam oko 1/2 kg mekog brašna +/- neki gram i so. polako mesim i dodam bukvalno mrvicu maslinovog ulja...kad to bude zamešeno da se ne lepi, ali ne previše čvrsto ostavim da odstoji oko sat vremena...možete ostaviti u frižideru pa spremati i sutradan ili kroz 2-3 dana...i dalje je lepo i ukusno. Ka naraste podelim da u 2 jufke i razvlačim rukama na povrčini na koju sam prethodno stavila malo brasna...stavite u posudu u kojoj pecete, ja imam pleh koji ima rupice odozdo i pecem oko 15 min na 250C. Nadeve uvek možete da menjate ja nekad umesto kežapa koristim pavlaku, nekad sunku, kajmak, 2 vrste kačkavalja, nekad dodam slninicu, nekad salamu...
Volim da je testo tanko, na slici deluje da je deblje, pošto je iz velike blizine slikano...
Ovu sliku sam stavila da se vidi kakva je donja starna, ja pečem u onom okruglom rupičasto plehu...
Нема коментара:
Постави коментар