Potrebno
za testo
125 g putera
200g brašna
50g šećera u prahu
2 kaščice vode
sitno strugana kora od limuna
za nadev
2-3 jabuke
125g putera
150g šećera (može i u prahu)
3 kašike brašna
1 kašika meda
malo vode po potrebi
100g lešnika
100g oraha
Priprema
Puter otopiti na sobnoj temperaturi i umesiti sa brašnom, šećerom i korom od limuna. Rastanjiti i staviti u oval prečnika 26. Ja sam rastanjila na pek papiru pa onda stavila u oval. Kad je to uradjeno ostaviti da miruje oko sat vremena u frižideru.
Za to vreme očistite jabuke i isečete, a posebno istopite puter i šećer, dodate kašiku meda i 3 kašike brašna...treba da bude žitko, da bi moglo da se preliva preko pite. Ukoliko nije slobodno dodajte malo vode, ali vodite računa da ne bude previše retko...Onda u to staviti lešnike i orahe.
Posle sat vremena izvaditi pitu(testo) iz frižidera i poredjati jabuke, pa preliti sa prethodno pripremljenim nadevom...
Peče se na 200C oko 30 min...
Нема коментара:
Постави коментар