петак, 27. фебруар 2015.

Lovačke šnicle


Potrebno

500g junetine, ja sam koristila belu pečenicu
malo brašna
senf
biber, so, bosiljak, beli luk
malo belog vina
puter
ulje
voda

Priprema

Dobro istucite juneće šnicle tučkom.
Sa jedne strane (gornje) namažite svaku šniclu sa senfom.
U šerpu u kojoj ćete pripremati stavite ulje da se zagreje.
Kada je ulje ugrejano svaku šniclu spustite prvo u brašno, tako da se brašno zalepi sa donje strane, potom spuštajte u vrelo ulje tako da vam strana sa senfom bude gore, a strana sa brašnom na ulju.
Lagano tako propržite, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta. Lagano dodajite povremeno vodu.
Začinite po ukusu, dodajte  začine po vašem ukusu.Dinstajte tako oko 20 min. Na kraju dodajte preostalu vodu. Maslac dodajte u šnicle, ukoliko je puno gusto dodajte još malo vode. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Kada je meso mekano , znači da je gotovo. Ja najčešće pravim pire uz njih. Dok su još vruće možete staviti malo parmezana odozgo!

Нема коментара:

Постави коментар