Potrebno
- 200ml vode
- 200ml ulja
- 200g brašna
- 6-8 jaja
- krem
- 5-6 jaja
- 6 kašika brašna
- 15 kašika šećera
- 1l mleka
- 1 puding od vanile
200ml vode i 200ml zejtina da provri, skloniti sa šporeta i dodati 200g brašna, vratiti na šporet i mutiti još 2-3 min. Skloniti i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu smesu dodavati 6-8 jaja, ali jedno po jedno, jako je bitno da se umuti jedno pre nego što se doda drugo jaje.Testo treba da bude ovakvo, glatko...onda vaditi kaščicom ili sa špricem i stavljati na nepodmazan pleh.
Za krem staviti 5 jaja, 6 kašika brašna i 15 kašika šećera, ukoliko želite da bude još gušće možete da dodate i puding iz kesice. Dodati litar mleka i neprestano mutiti dok se ne zgusne u krem.
Kada se prohladi dodati kocku putera i krem je gotov.Krofne se peku BEZ OTVARANJA na 180-200 C dok ne porumene i porastu.
Нема коментара:
Постави коментар