субота, 7. март 2015.

Princes krofne



Potrebno

  • 200ml vode
  •  200ml ulja
  •  200g brašna
  •  6-8 jaja
  •  krem
  •  5-6 jaja
  •  6 kašika brašna
  •  15 kašika šećera
  •  1l mleka
  •  1 puding od vanile
Priprema:

200ml vode i 200ml zejtina da provri, skloniti sa šporeta i dodati 200g brašna, vratiti na šporet i mutiti još 2-3 min. Skloniti i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu smesu dodavati 6-8 jaja, ali jedno po jedno, jako je bitno da se umuti jedno pre nego što se doda drugo jaje.Testo treba da bude ovakvo, glatko...onda vaditi kaščicom ili sa špricem i stavljati na nepodmazan pleh.


Za krem staviti 5 jaja, 6 kašika brašna i 15 kašika šećera, ukoliko želite da bude još gušće možete da dodate i puding iz kesice.  Dodati litar mleka i neprestano mutiti dok se ne zgusne u krem.


 Kada se prohladi dodati kocku putera i krem je gotov.Krofne se peku BEZ OTVARANJA na 180-200 C dok ne porumene i porastu.

Нема коментара:

Постави коментар