уторак, 17. март 2015.

Baklava sa višnjama i orasima

Potrebno
500g tankih kora za baklavu
300-400g višanja
100g oraha
50g šećera
100g plazma keksa
prašak za pecivo
kisela voda
ulje
za preliv
600g šećera
700ml vode

Priprema
Visnje očistite,mogu i zamrznute da se koriste s tim sto ih odledite i iscedite višak vode,dodajte  plazma keks,mlevene orahe,kašičicu praška za pecivo i sve lepo pomešajte i fil je spreman.


Kore podelte po 2ili 3 zajedno,pa koliko imate tako dobijenih kora i fil podelite na toliko delova,da biste svuda imali podjednaku količinu fila. Jednu koru premažite uljem i pospite sa kiselom vodom,odozgo stavite drugu koru i nju poprskajte kiselom vodom i ako koristite 3 onda i treću, na početku kore stavite fil,


čvrsto uvijte u rolat.Tako uradite sa svim korama.


Kad ih stavite , sabijte ih malo i isecite na komade koji vama odgovaraju. I na kraju prelijte sa malo ulja i kiselom vodom. Ja uvek vise koristim kiselu vodu nego ulje, da bi bile sočne a ne masne.


Peče se oko 20-25 min na 200C.



Preliv napravite tako što ugrejete 700ml vode do ključanja i stavite 600g šećera dok se ne rastopi...


Ostaviti da se ohladi i sa ovim prelivom prelijete vruću baklavu...

Нема коментара:

Постави коментар